Ako použiť odchytovú pascu na potkany

Potkany aj krysy sú v našich domovoch nevítanými hosťami. Okrem nepríjemného vzhľadu predstavujú aj riziko prenosu rôznych chorôb. Kľúčom k úspešnému boju proti týmto škodcom je začať akcie včas, aby sa nepremnožili. Ale nemusíte sa obávať, radi vám poradíme, ako s nimi ľahko zatočiť! Odchytové pasce pre potkanov vám pomôžu chytiť ich v priebehu niekoľkých dní, a tým sa zbaviť tohto problému.

jak-se-zbavit-potkanu

Prečo voliť odchytové pasce pre potkanov?

Použitie odchytových pascí je obľúbenou metódou na elimináciu potkanov. Môžete ich použiť prakticky kdekoľvek, či už ide o váš domov, sklad, chalupu, pivnicu, kurník alebo dokonca kanalizáciu. Tieto pasce sú vyrobené z pozinkovaného drôtu, čo znamená, že sú odolné voči rôznym podmienkam a nekorodujú. Môžu byť použité opakovane po niekoľko rokov. Ďalšou výhodou je, že tieto pasce nepoškodia žiadne živé stvorenia, čo je ideálne, ak máte domácich miláčikov.

Jak vybrat správnou past pro potkany?

Pokud ještě nemáte odchytovou past, prvním krokem je její výběr. Doporučuje se past o délce minimálně 30 cm, ale pokud chcete využít oboustrannou past, měla by mít délku kolem 60 cm. Vždy záleží na tom, kam chcete past umístit. Můžete si také pořídit větší past, která bude vhodná pro různé druhy škůdců, jako jsou potkani, krysy, lasičky nebo kuny.

Kam umiestniť odchytovú pascu pre potkanov?

Najlepšie miesto na umiestnenie pasce je tam, kde ste pozorovali stopy alebo trus potkanov, alebo tam, kadiaľ často prechádzajú. Dôležité je odstrániť všetky jedlo, ktoré by potkany mohli od pasce odviesť. Pred umiestnením pasce ju dobre umyte, aby nebol cítiť ľudský zápach, ktorý by potkanov mohol odstrašiť.

Akú návnadu použiť do pasce pre potkanov?

Pre rýchlejší úspech odporúčame použiť návnadu. Vhodnou návnadou sú kúsky syra, slaniny, granule s výraznou rybou chuťou a vôňou, alebo špeciálna tekutá aromatická návnada, ktorou môžete postriekať suchý chlieb.

Ako nastražiť pascu pre potkanov?

Nastavenie pasce je jednoduché a rýchle. Môžete sa pozrieť na video nižšie, ktoré vám ukáže, ako na to.

Ako dlho trvá, kým sa potkan chytí?

Doba, ktorú potrebuje pasca na chytenie potkana, sa môže líšiť od niekoľkých hodín po niekoľko dní. Závisí to od hladu potkana, lákadla a umiestnenia pasce. V každom prípade je dôležité pascu pravidelne kontrolovať, aby ste sa uistili, že potkana chytila, a nechávali ho v nej dlhšie, než je nutné.

potkan

Veríme, že odchytové pasce vám čoskoro pomôžu zbaviť sa potkanov a potkanov a vrátia vám pokoj. Veľa šťastia pri odchyte!

 
SÚVISIACE PRODUKTY