Ako sa zbaviť myší? Pomocou pascí alebo myšieho jedu!

Počuli ste prevažne v noci šramotenia alebo chrumkavé zvuky, alebo ste objavili poškodené potraviny a drobný čierny trus? Pravdepodobne máte v byte nepozvaných návštevníkov - myši. Najmä v zimných mesiacoch to nie je nezvyčajné. Myši dokážu objaviť cestu za teplom a potravou skrze aj malé dierky. Ako však môžete rýchlo a účinne odstrániť myši z domu?

pasca-na-mysi_01

Odkrytie všetkých miest, kde myši nachádzajú úkryt

Prvým krokom je identifikovať všetky miesta, kde sa myši pohybujú a skrývajú. Obľúbené oblasti zahŕňajú malé temné priestory a úkryty v podkroví, pivnici, stropných podhľadoch, múroch alebo za nábytkom. Čím starostlivejšie odhalíte tieto miesta, tým väčšia je pravdepodobnosť úspešnej eliminácie myší v domácnosti. Keď identifikujete všetky tieto útočiská, môžete tam umiestniť myši pasce alebo použiť myší jed.

Ktorá metóda je efektívnejšia: pasce alebo jed na myši?

Nedá sa jednoznačne povedať, či je vhodnejšie použiť pasce na myši alebo myší jed. To závisí od preferencií každého jednotlivca a od toho, ktorý prístup považuje za prijateľnejší. Oba prístupy k odstráneniu myší z domácnosti však patria medzi veľmi účinné metódy.

  • Pasce na myši - Pasce alebo myši pastičky sú dlho známymi a stále účinnými spôsobmi, ako sa zbaviť myší v dome. Dnes máte na výber z mnohých rôznych druhov myších pascičiek. Klasická pastička na myši, spúšťaná pružinou, je určite dobre známa. Návnada je umiestnená tak, aby myš nalákala, čo spustí pastičku a spôsobí, že sa pasca uzavrie s veľkou silou. Pri manipulácii s pascami však buďte opatrní, pretože myši môžu niesť mnoho chorôb. Pokiaľ uprednostňujete humánnejší prístup a nechcete myšiam ublížiť, živolovné pasce na myši sú pre vás lepšou voľbou. Majte však na pamäti, že tieto pasce bude treba pravidelne kontrolovať, aby ste zaisťovali, že sa myš po chytení netrápi.


  • Myší jed - Myší jed predstavuje druhý tradičný a účinný spôsob, ako sa zbaviť myší. Pokiaľ však máte doma deti alebo zvieracích spoločníkov, rozhodne sa neodporúča používať otrávené zrná, ktoré môžu myši roznášať a tým ohroziť ostatných. Pre bezpečnejšiu aplikáciu myšieho jedu odporúčame použitie vrecúšok s jedom, umiestnených v deratizačných staničkách. Tento typ jedu pôsobí s určitým oneskorením, čo znamená, že po niekoľkých dňoch uvidíte jeho účinky. Myši sú totiž inteligentné a keď narazia na novú potravu, obvykle pošlú prieskumníka. Pokiaľ sa mu nič nestane, ostatní sa na potravu vrhnú. Počas niekoľkých dní sa však u myší prejavia následky požitia jedu. Budú pociťovať zvýšený smäd a vyrazia von hľadať zdroj vody. Do domu sa obvykle už nevráti, čo vám ušetrí starosti s ich odstraňovaním. 


jed na mysi_01

Preventívne opatrenia sú najdôležitejšie

Až sa vám podarí eliminovať myši z domácnosti, či už použijete pascu na myši alebo jed na myši, je kľúčové zamerať sa na prevenciu ďalšieho vniknutia myšou. Snažte sa zaceliť všetky štrbiny, cez ktoré by sa myši mohli dostať do domu a utesnite ich pomocou betónu, sadry alebo iných materiálov, ktoré nemôžu myši ľahko rozhrýzť. Potraviny, ktoré by mohli myšám chutiť, uchovávajte v pevne uzatvárateľných nádobách.

SÚVISIACE PRODUKTY