Ako správne umiestniť búdku pre sýkorky

Zavesenie vtáčej búdky vo vašej záhrade je veľmi láskavým krokom k pomoci pri ochrane a podpore vtáctva vo vašom okolí. Sýkorky sú krásne a pestrofarebné vtáky, ktoré budú okrasou vašej záhrady. Vtáčia búdka pre sýkorky, sa nielen musí dobre vybrať, ale aj správne zavesiť. Pevná, bezpečná a dobre umiestnená búdka pre sýkorky poskytuje vtáčikom bezpečné miesto na hniezdenie, čo je kľúčové pre ich úspešné rozmnožovanie. V tomto článku nájdete niekoľko zásadných bodov, ktoré je potrebné pri vešení dodržať, aby búdka pre vtáčiky sýkorkám dobre slúžila.

ptaci-budka-do-textu

Zvoľte správne miesto

Vtáčie búdky, vyvesujeme v miestach, kde sa vtáky pre ktoré je určené vyskytujú. Takými miestami sú záhrady, sady, lesy alebo parky. Akonáhle nájdeme vhodnú lokalitu, vyberieme pokojné miesto a dostatočne vysoký strom. Drevená vtáčia búdka je obvykle vybavená presahujúcou drevenou lištou, plechovou dierkou, či drôteným okom.

Zaistite bezpečnosť

Búdka pre sýkorky, by mala mať vletový otvor s priemerom 3 cm, zároveň by nemala byť o nič viac široká, aby do nej nemohli vniknúť nepozvaní návštevníci. Búdku pre vtáctvo umiestnite minimálne do 2 m výšky, pričom dodržte rozmedzie 2 - 3 m. Ak máte doma mačky, okrem výšky nezabudnite vybrať taký strom, aby sa mačka k búdke pre sýkorky nedostala napríklad cez vetvu.

tvojfotka-blog

Správna orientácia

Viac ako na smere svetových strán, záleží na okolitom voľnom priestore, voči vletovému otvoru. Búdku pre sýkorky teda umiestnite tak, aby sýkorke pre vlet nebránili žiadne okolité prekážky.

sykorky-do.textu

Trpezlivosť

Búdka pre vtáctvo sa vyvesuje už na jeseň, zvlášť sýkorky potrebujú dostatok času, aby si vybrali miesto na hniezdenie a s búdkou sa zoznámili. Buďte trpezlivý a dajte im čas, pokiaľ je búdka pre vtáky správne umiestnená, na jar Vás čaká krásne prekvapenie!

Zabúdať by sme nemali ani na každoročnú údržbu. Búdku pre sýkorky po vyprázdnení hniezda dôkladne vyčistite a pripravte tak na ďalší rok. Pokiaľ sa aj vy, budete o búdku dobre starať, bude s týmto vtáctvom vaša záhrada krásna a plná života.

 
SÚVISIACI TOVAR