Prečo by Vašej mačke nemal chýbať mačací strom

Ak máte doma mačku a ešte ste jej nezaobstarali mačacie strom tak zbystrite! Často ako majitelia zabúdame, že v našom štvornohom miláčikovi je zakódovaný inštinkt šelmy, ktorý je nutné napĺňať. Mačacie strom, nie je obyčajnou dekoráciou do Vášho interiéru, ale nepostrádateľnou súčasťou každej mačacej domácnosti. Prečo tomu tak je? V našom článku sa dozviete, prečo by ani Vám doma mačací strom nemal chýbať.

kočka-do-textu

Napĺňa mačacie inštinkty

Sú mrštné, hravé, rýchle, radi lovia a pozorujú svoje okolie z bezpečného úkrytu. Mačky sú prirodzene poľovné zvieratá, a preto majú potrebu šplhať, škrabať, skákať a pozorovať okolité prostredie z vyvýšených miest. Mačacie strom je vybavený sisalovými stĺpikmi na tak potrebné obrusovanie pazúrikov, rôznymi druhmi skrýš, domčekov, doplnený o šplhadlá pre mačky, preliezačky pre mačky a o závesné plyšové guličky alebo myšky na hranie. Podľa priestorových možností dnešný trh ponúka malé mačacie stromy, stredné mačacie stromy a veľké mačacie stromy. Veľmi obľúbené je aj škrabadlo pre mačky na stenu. Škrabadlo na stenu je priestorovo úsporné a skladá sa z jednotlivých dielov, pričom nám ponúka možnosť vlastného individuálneho rozvrhnutia.

Fyzická aj duševná pohoda

Mačacieho strom poskytnete Vašej mačke vyžitie a postará sa o to, aby sa mohla cítiť bezpečne. Mačky sú síce hravé zvieratá, ale aj ony si rady zalezú do bezpečnej skrýše kde sa pár hodín prespia. Mačacie strom s domčekom či úkrytom a hernými prvkami kompletne naplní potreby mačky po všetkých stránkach.

Návrh bez názvu (11)

Ochrana nábytku

Nie nadarmo sa mačacím stromom hovorí aj škrabadlo pre mačky. Mačacie strom je zámerne navrhnutý tak, aby poskytol dostatočnú plochu na brúsenie pazúrikov. Sisalový materiál ktorým sú potiahnuté stĺpikmi škrabadla je ako stvorený pre túto ich každodennú činnosť. Vaša mačka už nebude mať najmenší dôvod na to, aby si svoje pazúriky brúsila mimo jej vlastné mačacie príbytok.

3-kokčky-na-blog

Výhľad a pozorovanie

Mačky milujú pozorovanie okolia z výšky. Vyvýšený mačací strom umožní mačke krásny výhľad a prehľad o tom, čo sa v jej okolí deje.

Obdarujte Vašu mačku tým, čo skutočne potrebuje a kúpte jej aj vy jej vlastný mačací príbytok do Vášho domova. Jej spokojné vrnenie bude pre Vás tou najkrajšou odmenou.

 

SÚVISIACE PRODUKTY