Prečo na záhrade nesmie chýbať hmyzí hotel

Hmyzí hotel je umelo vytvorený domček pre hmyz, ktorý poskytuje bezpečný úkryt a miesto na hniezdenie užitočného hmyzu. Pýtate sa prečo si hmyzí hotel zaobstarať aj na Vašu záhradu? Domček pre hmyz je zabalený do atraktívneho dreveného designu, ktorý skvele zapadne do každej záhrady. Jeho výplňou sú rôzne prírodné materiály, ako sú navŕtané polienka, šišky, piliny, dutinky a iné. Nenechajte sa ale zmiasť, domček pre hmyz nie je len vkusný prírodný doplnok alebo dekorácia. V tomto článku sa pozrieme na to, prečo by hmyzí hotel nemal chýbať na žiadnej záhrade, akých hostí môžete očakávať a tiež, kam domčeky pre hmyz umiestniť, aby Vám a Vašej záhrade priniesli čo najviac úžitku.

Hmyzi-hotel-blog-do-textu

Na čo slúži hmyzí hotel

Hmyzí hotel vrátane vyššie menovaného prispieva k biodiverzite čiže rôznorodosti druhov, jeho udržaniu a rozmnožovaniu. Hmyzí hotel a všetok jeho užitočný hmyz, sa postarajú o to, aby Vaše plodiny nenapadali škodcami a záhrada bola krásne opeľovaná a rozkvitnutá. Domčeky pre hmyz, sú preto veľmi obľúbené u záhradkárov, domácich majstrov, najmä u detí, ktorým poskytujú možnosť zblízka pozorovať fascinujúce správanie týchto živočíchov a ich životné cykly.

Hmyzí hotel a jeho návštevníci

Opeľovače – Hmyzí hotel často navštevujú včielky samotárky, ktoré nežijú v rojoch, nevytvárajú hniezda a neprodukujú med, spravidla sú menšie veľkosti a mierumilovnej povahy.

Hubitelia škodcov - Ak na svojej záhrade bojujete s voškami a do Vášho hmyzieho domčeka sa ubytuje slunéčko sedmitečné alebo škvor, máte vyhrané. Okrem vošiek Vám pomôžu zlikvidovať aj červce a roztočce.

✓ Ozdoby záhrad - Hmyzí domček ponúka priestor na kuklenie motýľov, navštevujú ho aj toľko ohrození čmeliakov a rôzne druhy chrobákov a lietajúceho hmyzu.

Hmyzi-domecek-kerbl

Kam umiestiť hmyzí hotel

Hmyzí hotel môžete postaviť, či zavesiť na slnečné miesto, ideálne orientované na južnú stranu do závetria. Hmyzie domčeky umiestňujeme tak, aby boli v blízkosti rastlín a zároveň aby hmyzu ponúkli pokojný azyl pre mnoho rokov. Po umiestnení sa už môžeme len tešiť na našich prvých hmyzích hostí.

hmyzi-hotel-kam-blog

 

SÚVISIACE PRODUKTY