Už Vás nebaví šklbať hydinu ručne, tak to zmeňte a kúpte si šklbačku na hydinu, ktorá sa pripevňuje na vŕtačku. Jedná sa o veľmi efektívneho pomocníka, ktorý ušetrí veľa času a Vašich nervov oproti ručnému šklbanie hydiny a ceny týchto domácich šklbaček hydiny sa u nás na Liahneme.sk pohybujú iba okolo 79,99€. Nižšie nájdete návod na použitie týchto šklbaček, video s ukážkou použitie priamo v akcii a tiež tipy pre správne sparenie hydiny.
Pred samotným šklbaním je nutné hydina najprv usmrtiť a následne je možné pristúpiť ku šklbanie hydiny. Na výber máte hneď niekoľko možností, ako ošklbať peria z Vašej hydiny. Je možné zvoliť klasickú cestu formou ručného šklbanie hydiny, alebo môžete zvoliť šklbačku. Na trhu narazíte na šklbačku hydiny bubnovú, stolnú šklbačku hydiny vybavené šklbacím valcom a šklbačky hydiny na vŕtačku, na ktoré sú osobitne zameriame.
Ak sa teda chystáte šklbať hydinu pomocou šklbačky na vŕtačku, očakáva sa, že budete ku šklbanie dochádzať po sparenie hydiny. Existuje aj možnosť suchého šklbanie peria hydiny, ale jedná sa o pracnejšie metódu, ktorá nie je príliš praktická a vykonáva sa ručne. Šklbanie po sparenie je metóda, ktorá je jednoduchšie, rýchlejšie, a hlavne menej prácna metóda, zvlášť pri využití šklbačky na vŕtačke.
Ku správnemu sparenia ponorte hydinu, ktorá má byť ošklbaná do horúcej vody o teplote a čase viď tabuľka nižšie. Neprekračujte teplotu a dobu ponorenia. Dlhší čas ponorenie môže spôsobiť varenie niektorých častí mäsa a kože, a to môže spôsobiť pri šklbanie problém. (Napríklad trhanie kože)
Akonáhle je hydina dostatočne sparená, treba postupovať pri šklbanie hydiny viz video návod nižšie:
V prípade Vašich ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať!
SÚVISIACI TOVAR